Julia F: Brunssi New Yorkin tapaan

keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Brunssi New Yorkin tapaan

Mikä oliskaan parempi tapa aloittaa päivä huonosti nukutun yön jälkeen, kuin kunnon brunssi? Unohtu aika nopeasti se yöllinen heräily, kohta 4vee oli nimittäin poikkeuksellisesti edellisenä yönä heräillyt, ja olis kyllä kieltämättä aamulla tehnyt mieli vaan vetää peitto korville ja jatkaa unia. Olin kuitenkin jo päättänyt monta päivää sitten, että juuri sinä aamuna teen brunssin kun oli sopivasti iltavuorokin töissä - ja niinhän mä sitten tein. Brunssin valmistin eilen, mutta onnekseni tein sen verran ison brunssin että oon saanut syödä niitä herkkuja vielä tänäänkin, haha.

Mä oon jo pidemmän aikaa halunnut ottaa tavaksi, että aina sunnuntai aamuisin olisi kotona brunssi - arkena kun aamupalat tuppaa olemaan vain jotain pientä ja nopeesti syötävää, kun ei sitä aikaa ole loputtomasti. Niin sunnuntaisin olisi ihana rentoutua pitkän brunssin merkeissä, en tiedä mistä toi sunnuntai on mun mieleen tullut, ja pitäiskin tota mielikuvaa vähän vaihtaa - riittäis kun ihan vaan kerran viikossa joku vapaa päivä olisi brunssi kotona, sunnuntaisin kun ei kuitenkaan välttämättä ole vapaa päivä. Niimpä kun pääsin mukaan Santa Marian ja Risentan yhteistyökamppikseen toteuttamaan New York tyylistä brunssia, olin mä tottakai innoissani! Tietysti, koska kyseessä brunssi ja vieläpä joku tietyn tyylinen. Musta olis ihana myös ottaa tavaksi tehdä vaikka yhtenä päivänä viikossa tietyn tyylinen ruokakin kotona - esim, siis jokun maalainen, vähän vaihtelua normaaliin.


Niimpä mä lähdinkin innoissani selailemaan netistä millaisia brunsseja New Yorkissa on, selailin reseptejä ja erilaisia menuita - kunnes lopulta päädyin niihin mitä mä meidän eiliselle brunssille sitten valitsin. Amerikkalaiset pannukakut on sellasia, että niitä ehdottomasti joskus haluaisin testata ja ne ehdottomasti kyllä kuuluisi New Yorkin brunssiin, mutta nyt jätin sen välistä, koska en omista lettupannua ja lopputulos oiskin varmasti ollut sen näköinen, haha.

Brunssia nautittiin siis iloisen pojan kanssa, joka oli vielä tarhapäivän jälkeenkin innoissaan josko saisi vielä "herkkuaamupalaa" iltapalaksi. Hugo on välillä kyllä aika kranttu ruoan suhteen, mutta se fiilis mikä meillä oli aamupalapöydässä istuessa oli kyllä ihana. Toinen hymyssä suin istu ja maisteli mitä meidän "herkkuaamupalalta" löytyi





 MENU:
- bageleita
- granolaa ja luonnonjogurttia
- munakokkelia ja pekonia
- marjoja ja kookosvaahtoa
- amerikkalaisia suklaamuffinseja
- appelsiinituoremehua




Meidän menu olikin loppujen lopuksi aika basic, ei ruvettu mitään hifistelemään. Mun lemppariksi nousivat kyllä bagelit, en siis ennen ollut tehnyt bageleita ja vaikka itse sanonkin niin hitto noista tuli hyviä! Siemenet sopivat niin hyvin noihin! Kuvissa itseasiassa näkyvätkin noi missä on auringonkukansiemeniä, mutta toiseen pellilliseen laitoin chiansiemeniä (brunssia aloittaessa ne olivat vaan vielä uunissa, ja me olimme malttamattomia, haha) ja kummatkin olivat kyllä ihan sikahyviä. Me laitettiin bageleiden väliin tuorejuustoa, salaattia, kurkkua, tomaattia, kanaa sekä juustoa - ei ehkä se perinteisin newyorkkilainen bagel, graavilohi olisi varmasti ollut se perinteisempi, mutta me ei välitetä siitä joten tehtiin kanaversiot.
Kookosvaahtoa maustettiin hieman vaniljalla, tai no ei tota kyllä vaahdoksi voi kutsua! Se oli sellanen "oho, hups.." - juttu, mutta vaikkei se vaahtoa ollut nähnytkään niin hyvää se silti oli marjojen kanssa

.
Ylläolevan kuvan tuotteet saatu yhteistyössä Santa Marialta ja Risentalta. Kookosmaidosta (yritin) tein siis kookosvaahtoa, jota maustin vaniljatangolla - kardemummaa en käyttänytkään, vaikka alunperin niin ajattelinkin. Granolaa söin luonnonjogurtin kanssa, toki sitä voisi lisätä vaikka tuorepuuroonkin tai syödä pelkältäänkin. Paahdettuja auringonkukansiemeniä sekä chiasiemeniä laitoin bageleiden päälle.



Miltäs meidän brunssi näyttää? Onko teillä tapana tehdä kotona brunsseja, ja mitkä on teidän suosikki brunssiherkut?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3